Sabtu, 29 November 2008

MP Bayan Baru komen isu Jom Heboh Penang

[Ahli Parlimen Bayan Baru, Datuk Zahrain Mohamed Hashim beri pandangan berkenaan Jom Heboh yang diadakan di Pulau Pinang]

MP Kapar akan dedah gambar kes pembunuhan melibatkan anak Samy Vellu di mahkamah

[Video Ahli Parlimen Kapar S Manikavasagam berhubung empat keping gambar yang berkait dengan pembunuhan mesti artis Tamil, K Sujantha yang mungkin melibatkan anak kepada bekas Menteri Kerjaraya Samy Vellu]Kes Kematian Sujatha: Ahli MPT beri Kenyataan Balas

KUALA LUMPUR 27 Sept- Berikutan daripada kematian artis terkemuka K.Sujatha awal Ogos lau yang dibawa oleh Ahli Majlis Pimpinan Tertinggi (MPT) Parti keadilan Rakyat (keADILan), S.Manikavasagam, K.Ugendran memfailkan afifavit sivil saman terhadap ahli MPT tersebut.

Menurut Manikavasagam, kes kematian yang dibawa olehnya berdasarkan maklumat tepat yang diperolehi daripada beberapa sumber yang boleh dipercayai.

Bapa saudara kepada mendiang telah menghubungi Manikavasagam serta menerangkan perkara sebenar berlaku kepada anak saudaranya dan ingin mendapatkan keadilan.

"Berdasarkan kepada surat, dokumen, vcd, gambar dan keratan-keratan akhbar yagn dibekalkan, sebagai seorang yang perihatin kepada keluarga mangsa yang teraniaya, saya mengambil risiko untuk mendedahkan kematian Sujatha yang saya kira dirancang dan melibatkan beberapa individu yang berpengaruh di negara ini," jelas Manikavasagam.

Manikavasagam yang memberitahu para wartawan dalam satu sidang media hari ini bahawa beliau tidak gentar dengan ugutan yang dibuat oleh adik kepada mendiang bahawa kematian mangsa sebenarnya berpunca daripada kesilapan mangsa meminum racun paraquat yang disangkakan ubat batuk.

Sekiranya pihak polis atau pihak yang terbabit enggan mendedahkan perkara yang sebenar berkenaan dengan punca kematian Sujatha sebenar, Manikavasagam tidak teragak-agak untuk mendedahkan vcd yang diterimanya berkaitan dengan rakaman kronologi Sujatha yang jelas menunjunjukkan bahawa terdapat satu rancangan pembunuhan kepada si mati.

"Kenyataan tersebut tidak boleh diterima kerana mangsa merupakan seorang yang berpendidikan tinggi dan sudah tentu pandai membuat perbandingan antara botol ubat batuk dan botol racun," kata Manikavasagam.

Manikavasagam memberitahu, kematian Sujatha dipercayai adalah suatu yang dirancang oleh S.Velppari (anak kepada Menteri Kerja Raya, Datuk Seri S.Samy Vellu).KeADILan akan Dedah vcd kerabat Samy Vellu

KUALA LUMPUR 27 Sept- Parti Keadilan Rakyat (keADILan) akan mendedahkan sekurang-kurangnya dua vcd yang melibatkan anak Menteri Kerja Raya, Datuk Seri S.Samy Vellu; S.Vellpari dan skandal diantara Shaila Nair (isteri kepada Vellpari) bersama anak angkat Samy Vellu.

Pengumuman itu dibuat oleh Ahli Majlis Pimpinan Tertinggi (MPT) keADILan, S.Manikavasagam, selepas adik kepada mendiang Sujatha, K.Ugendran memfailkan afidavit sivil saman terhadap ahli MPT tersebut.

Manikavasagam percaya tindakan Ugendran tersebut berpunca daripada paksaan orang-orang tertentu di dalam Maika Holdings. Ugendran juga seorang kakitangan di syarikat yang sama.

Saya percaya vcd tersebut dapat membuka mata orang ramai yang ingin tahu kematian sebenar pelakon terkenal drama Tamil, K.Sujatha awal Ogos lalu.

Menantu dan anak angkat Samy Vellu Berahi

Menurut Manikavasagam, vcd pertama yang diterimanya memaparkan Shaila Nair (isteri kepada Vellpari) yang sedang beraksi berahi dengan anak angkat Samy Vellu yang juga Presiden kepada Kongres India Malaysia (MIC).

Manikavasagam memberitahu bahawa satu salinan vcd tersebut telahpun diserahkan kepada Ketua Polis Negara, Datuk Seri Musa Hassan bagi membantu pihak polis menyiasat punca sebenar kematian Sujatha.

Beliau memberitahu bahawa Sujatha mengetahui hubungan sulit kedua-duanya dan percaya cuba untuk mendapatkan wang ugutan daripada Samy Vellu agar vcd tersebut tidak didedahkan.

Namun, Sujatha kemudiannya membuat salinan dan mengedarkan kepada beberapa pihak yang akhirnya menimbulkan rasa marah kepada beberapa individu.

Selain berlakon, Sujatha yang memiliki wajah yang cantik bekerja sebagai pemebantu peribadi kepada Vellpari di syarikat Maika Holdings.

Kronologi kematian Sujatha

VCD kedua ialah berkaitan dengan beberapa rakaman yang dibuat bermula daripada Sujatha diisytiharkan mati.

VCD tersebut jelas menunjukkan mayat Sujatha yang mempunyai kesan luka di badan, jelas bercanggah dengan afidavit yang dinyatakan oleh Ugendran.

Berikutan daripada kematian misteri Sujatha, polis tidak membuat sebarnag siasatan sehinggalah Manikavasgam membuat satu laporan polis lain, sebulan selepas itu dan mendapat paparan media khususnya media Tamil.

"Selepas tiga bulan, pihak polis masih lagi gagal memberi jawapan kepada punca kematian sebenar Sujatha", terang Manikavasagam.

Daripada sumber yang diperolehi, Manikavasagam berkata Sujatha mempunyai hubungan sulit dengan Vellpari sejak tujuh tahun yang lalu, selain daripada hubungan kerja di Maika Holdings.

Manikavasagam memberitahu, kematian Sujatha dipercayai adalah suatu yang dirancang oleh S.Velppari.

"Berdasarkan kepada surat, dokumen, vcd, gambar dan keratan-keratan akhbar yagn dibekalkan, sebagai seorang yang perihatin kepada keluarga mangsa yang teraniaya, saya mengambil risiko untuk mendedahkan kematian Sujatha yang saya kira dirancang dan melibatkan beberapa individu yang berpengaruh di negara ini," jelas Manikavasagam.

Manikavasagam yang memberitahu para wartawan dalam satu sidang media hari ini bahawa beliau tidak gentar dengan ugutan yang dibuat oleh adik kepada mendiang bahawa kematian mangsa sebenarnya berpunca daripada kesilapan mangsa meminum racun paraquat yang disangkakan ubat batuk.

"Kenyataan tersebut tidak boleh diterima kerana mangsa merupakan seorang yang berpendidikan tinggi dan sudah tentu pandai membuat perbandingan antara botol ubat batuk dan botol racun," kata Manikavasagam. - dari faisalmustafa.blogspot.com

Mungkinkah Ketua Penerangan PKR akan ditukar?

Ketua Penerangan PKR, Tian Chua, beri pandangan berkenaan 'rombokan' jawatan lantikan dalam PKR selepas Kongres.Masa : 1.00 pm

Tarikh : 29 November 2008

Zaid, Teck Lee serikan Kongres PKR

oleh Syukree HussainShah Alam, 29 November - Kehadiran bekas Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Zaid Ibrahim dan Presin SAPP, Yong Teck Lee membuktikan peralihan kuasa di Persekutuan bakal menjadi kenyataan.

Pada jam 11.00 pagi, Presiden PKR Datuk Seri Dr Wan Azizah Ismail mula menyampaikan ucapan dasar parti.

Antara intipatinya ialah PKR dan Pakatan Rakyat akan memastikan hak orang melayu dan Islam terus dipertahankan.

Turut hadir Menteri Besar Perak, Presiden PSM Dr Nasir, Penasihat DAP Lim Kit Siang, Pengerrusi DAP Karpal Singh dan Naib Presiden Pas Husam Musa.[Berita berkenaan ucapan Datuk Seri Anwar akan dimasukkan kemudian]